Make font size smaller Make font size default Make font size larger

EGE ÜNİVERSİTESİ

KAYITLANMAYLA İLGİLİ DUYURU

KAYITLANMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Kayıtlanma işleminden önce ve sonra mutlaka transkript alınarak derslerinizi kontrol etmeniz önemle duyurulur.

• Bir dönem boyunca (eğer alttan veya üsten ders almıyor ya da sınıf/dönem tekrarı yapmıyorsanız) derslerinizin kredi toplamı 30 AKTS olmak zorundadır.
  • Bir dönemde (eğer alttan veya üstten ders almıyorsanız) tüm zorunlu dersleri ve 2 tane seçmeli dersi almalısınız.
  • Bir dönem içerisinde aldığınız derslerinizin hiçbirisinin bir diğer dersinizin saatiyle çakışmaması gerekir. Bunun için ders programından aldığınız derslerin gün ve saatlerini dikkatlice kontrol etmelisiniz.
  • İnternetten kayıt yaptırdıktan sonra yine kendi sayfanızdan transkripte girerek aldığınız dersleri kontrol etmeli bir yanlışlık varsa danışmanınızla görüşmelisiniz.
  • Fakültemizde staj zorunluluğu vardır. 3. Sınıf yaz döneminde stajınızı tamamlamanız gerekmektedir. Staj AKTS’ye dâhil edilir.
  • Mezun olduğunuzda toplam AKTS’niz 240 olmalıdır. 240 AKTS bölümünüze ait eğitim planındaki tüm zorunlu dersleri (YÖK dersleri dahil) ve her döneme ait 2 seçmeli dersi kapsamaktadır. Eğitim planına web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
  • Herhangi bir döneme ait eksik dersinizin olması durumda gerekli  AKTS’yi tamamlamış  olsanız  bile  mezun olamazsınız.