2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEK DERS SINAV BAŞVURULARI
2020-2021 EÄŸitim-ÖÄŸretim yılı Güz Yarıyılı sonunda yapılacak olan Tek ders sınavına üniversiteye gelmeksizin online olarak “kimlik.ege.edu.tr” sayfası “ÖÄŸrenci İşleri Uzaktan BaÅŸvuru İşlemleri” menüsünden 12 Mart 2021 tarihine kadar baÅŸvuruda bulunabilirsiniz.
Ölçme Ve DeÄŸerlendirme Esasları Yönergesinin 2. Bölüm Tek ders sınavı esasları Madde 18-(1) Tek ders sınavı; mezun olmak için tek ders dışında tüm derslerini baÅŸarmış olan öÄŸrencilere, ilgili birim yönetim kurulunca uygun görülmesi halinde, baÅŸarısız olunan tek ders için, güz ve bahar yarıyılları sonunda ayrı ayrı, Yaz okulu olan Fakülte/ Yüksekokullarda yaz okulu sonunda ilgili eÄŸitim birimlerinin yönetim kurullarının saptayacağı tarihlerde sınav açılır. Yaz okulu sonunda açılan tek ders sınavına, tek ders sınavına girmemiÅŸ öÄŸrenciler ile yaz okulu sonunda derslerini tek derse düÅŸürmüÅŸ olan öÄŸrenciler baÅŸvurabilirler. (2) ÖÄŸrenciler tek ders sınav hakkını bir defaya mahsus kullanabilirler. Bu sınavda baÅŸarılı olanlar, kayıt yaptırdıkları eÄŸitim öÄŸretim yarıyılında mezun olmuÅŸ sayılır.
Tek ders sınavı; mezun olmak için tek ders dışında tüm derslerini baÅŸarmış olan öÄŸrenciler baÅŸvurabilir,
ÖÄŸrenciler tek ders sınav hakkını bir defaya mahsus kullanabilirler.
Tek ders sınavında baÅŸarılı olan öÄŸrenciler kayıt yaptırdıkları eÄŸitim öÄŸretim yarıyılında mezun olmuÅŸ sayılır.
SINAV TARİHİ : 19 Mart 2021
SON BAŞVURU TARİHİ : 12 Mart 2021