EÜ İletişimin deneyimli hocaları emekliliğe uğurlandı

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümünde 40 yılı aşkın süre hizmet veren duayen öğretim üyeleri Prof. Dr. Konca Yumlu, Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu ve Dr. Ahmet İmançer için emeklilik töreni düzenlendi.

İletişim Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlenen törene EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zühal Özel Sağlamtimur,  Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem Soygüder Baturlar, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı. Törende, emekliye ayrılan akademisyenlere Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin tarafından “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.

Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Bugün burada bulunan değerli hocalarımızla benim de ayrı ayrı birçok anım var. Sayın hocalarımız meslek hayatları boyunca İletişim Fakültesine önemli katkılar sundular. Bizler bugün onlara gösterdikleri özveri ve eğitime sağladıkları katkılar adına teşekkür etmek için bir araya geldik. Sayın hocalarımıza bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluk diliyor, İletişim Fakültesi kapılarının onlara her zaman açık olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

“Güzel anılarımız oldu”

Emekli Prof. Dr. Konca Yumlu, “41 yıl boyunca hizmet verdiğim fakülteme gelmek ve sizleri görmek beni çok duygulandırdı. Düzenlenen bu anlamlı tören için emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Emekli Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, “İletişim Fakültesinden 1979 yılında mezun oldum. 1983 yılında yüksek lisansa başlamıştım ve akabinde 1985 yılında asistan olarak göreve başladım. Fakültemizin bu binaya taşınmasında ve bu binada yeniden kurulmasında ben de görev aldım. O döneme ait güzel anılarım var. Emekliliğimiz için düzenlenen bu anlamlı tören adına tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İletişim fakültesinde 46 yıllık süreçte pek çok güzel anıya sahip olduğunu söyleyen Emekli öğretim üyesi Dr. Ahmet İmançer, “Fakültenin kuruluş yıllarında o zamanlar küçük bir akademik grup olarak Tıp Fakültesi Anatomi bölümünde bulunan fakültemizi bu binaya taşımıştık, eşyalarımızı bile hep beraber taşıdığımızı hatırlıyorum. Bizler başladık, bizden sonra gelen arkadaşlar emeklerini koydu. Bizler ve daha sonra gelen arkadaşlarımız, öğrencilerimizi yetiştirdi. Önemli olan buradan ayrıldıktan sonra karşılaştığımız öğrencilerin bizi güzelliklerle karşılaması ve onlarla beraber güzel anılarımızın olması. Bizlerden sonra gelen yeni akademisyen arkadaşlarımızın da eğitime çok daha güzel katkılar sunacağına eminim” dedi.

Plaket Verildi

Duygusal anların yaşandığı törende, emekliye ayrılan akademisyenlere Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin tarafından “Teşekkür Plaketi” ve çiçek takdim edildi. Törende ayrıca, İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümünden ayrılan Katip Çelebi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazım Ankaralıgil ile Katip Çelebi Üniversitesi Medya ve İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Ümit Aydoğan’a ve Dr. Öğr. Üyesi Halit Kartal’a da “Teşekkür Plaketi” verildi.