EÜ İletişim Fakültesine Müfit Can Saçıntı konuk oldu

EÜ, ‘Altın Kariyer’li sanatçıları ağırlamaya devam ediyor

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde, Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in genç iletişimcilerle bir araya geldiği geleneksel “Dekan-Öğrenci Buluşması” toplantıları devam ediyor. Moderatörlüğünü Dekan Prof. Dr. Gültekin’in yaptığı buluşmanın konuğu başarılı senarist, yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı oldu. Toplantıda Saçıntı’ya EÜ İletişim Fakültesi tarafından geleneksel olarak verilen “Altın Kariyer” ödülü takdim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Füsun Topsümer ve Prof. Dr. Elif Yıldız’ın yanı sıra; bölüm başkanları,  akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Egeli iletişimcilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Müfit Can Saçıntı, hayatından anekdotlar paylaşarak, gençlere altın niteliğinde tavsiyelerde bulundu. Gençlere kendilerini geliştirerek donanımlı bireyler olmaları gerektiğini öğütleyen Müfit Can Saçıntı, “Günümüzdeki zorlu koşulların farkındayım. Ama bütün bu zorluklara rağmen siz hayallerinizden vazgeçmeyin. Benim de meslek hayatımın ilk yıllarında çeşitli zorluklar yaşadığım dönemler oldu. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nda (TRT) sözleşmeli olarak çalışmaya başlamıştım. Sözleşme bittikten sonra işsiz kaldım. O esnada bir şans beni buldu. Neticede şu anda toplum tarafından oyuncu olarak tanınan biriyim. Ekranlarda yer aldım, sizler de yer alabilirsiniz. Şans elbet bir gün sizi bulacak. Bu noktada önemli olan ise, o şansın sizi doğru zamanda bulması. Şans sizleri bulduğunda kendini geliştirmiş donanımlı bireyler olmak ve o an o fırsata hazır bulunmak en hayati konu” diye konuştu.

“Bir üniversiteden kabul ettiğim ilk ödül”

Aldığı ödülün kendisi için çok özel olduğunu söyleyen Saçıntı, “İletişim fakülteleri ve bu fakültelerdeki hocalarımız çok kıymetliler. İletişim fakültesi sıralarında oturmam bana birçok fayda sağladı. Bu sıralardan geçtiğim için sizleri çok daha iyi anlıyorum ve kendime yakın hissediyorum. Ancak ne yazık ki bugün yalnızca mezun olmak yeterli değil. Kendinizi her anlamda mümkün olduğunca geliştirmeniz gerekiyor. Başkalarından bir adım önde olmak için zihninizdekileri derleyip toplamalı ve projeleştirdiğiniz fikirleri yeri geldiğinde çok kısa bir sürede bile ilgilisine aktarabilmelisiniz. İmkân buldukça üretin. Çünkü ilerleyen zamanlarda buna fırsatınız kalmayabilir. Sizi tercih edecekler de ürettiğiniz içeriklerdeki farkı görsün. Bana bugün takdim edilen Altın Kariyer ödülü, benim bir üniversiteden kabul ettiğim ilk ödül. Daha önce teklif edilen sayısız ödülü kendimle ilişikli bulamadığım için kabul etmedim. Ancak aldığım ödül ve EÜ İletişim Fakültesinde atmosfer çok özel. Bu noktada Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e emekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Gültekin tarafından Müfit Can Saçıntı’ya “Altın Kariyer Ödülü” takdim edildi. Konferans salonunu cep telefonlarıyla aydınlatan Egeli iletişimciler, Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğini üstlendiği Seksenler dizisinde Serhat Kılıç tarafından seslendirilen “Tövbe” şarkısına her bir ağızdan eşlik ettiler. Etkinliğin bitiminde Prof. Dr. Gültekin ve Müfit Can Saçıntı İletişim Fakültesi önünde öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.