DUYURU - 2021 – 2022 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri

01/03/2021 – 15/03/2021 23:59

Yabancı Dil Yazılı Sınavı (İngilizce)  (Yüz yüze)

Ege Üniversitesince eşdeğer kabul edilen sınavların geçerlilik süreleri;

• YDS (son 5 yıl içerisinde alınmış),
  • TOEFL IBT (son 2 yıl içerisinde alınmış),
  • YÖKDİL (son 5 yıl içerisinde alınmış) ve son 3* yıl içerisinde alınmış,Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Erasmus başvuruları için yapılan EGEPT Sınav Sonuç Belgesi,
  • 05.08.2021 tarihli Ege Üniversitesi Senato kararı uyarınca, 2021 yılında yapılmış olan çevrimiçi EGEPT sonuçları geçerli değildir.
  • Hazırlık muafiyet sınav sonuçları geçerli değildir.
  • Yabancı Diller Yüksekokulu’na onaylatılmayan TOEFL belgesi geçersiz sayılacaktır.

Lisans öğrencileri için; yabancı dil yazılı sınavından 100 üzerinden 60 veya daha yüksek not alınması gerekir. Lisansüstü öğrencileri için; yabancı dil yazılı sınavından 100 üzerinden 70 veya daha yüksek not alınması gerekir.

23 Mart 2022 Çarşamba, Saat 10:00

(Bu tarih eğitimin seyrine göre

değişim gösterebilecektir)

Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavı

29/30/31 Mart 2022

Sınav yeri ve saati birim koordinatörlerince duyurulacaktır

Yabancı Dil Yazılı Mazeret Sınavı (İngilizce)  (Yüz yüze)

Covid nedeniyle mazeret sınavına girecek öğrenciler, PCR test sonucu ile birlikte HES uygulamasından karantinada oldukları bilgisini Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne erasmus@mail.ege.edu.tr adresine göndermesi gerekmektedir.

Diğer sağlık sorunları nedenleriyle öğrencilerimizin mazeret sınavına girebilmeleri için: Üniversitemiz  Öğrenci  İşleri  Daire Başkanlığı “Ölçme ve Değerlendirme Esasları Yönergesi”uyarınca tam teşekküllü hastaneler tarafından verilen sağlık raporu ile mazeretlerini belgelemeleri ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne erasmus@mail.ege.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

30 Mart 2022

Yabancı Dil (İngilizce) Konuşma Düzeyi Tespit Mazeret Sınavı (Yüz yüze)*

Yalnızca, yazılı sınavın mazeretine giren veya sözlü sınavın mazeretine girecek öğrenciler girebilecektir.

7 Nisan 2022

Seçim Sonuç Listesinin Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından ilanı

11/04/2022  Pazartesi

Seçim Sonuçlarına İtiraz Süresi

11/04/2022 – 18/04/2022

Feragat Süresi

11/04/2022 – 30/12/2022

Mazeret sınavlarının tekrarı olmayacaktır.

Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek yüksekokullarına yapılacak başvuru sayısının belirlenen kontenjan sayısından fazla olması halinde, asil öğrenciler dışındaki öğrenciler,başarı puan sıralamasına göre YEDEK ÖĞRENCİ olarak ilan edilecektir.

Kullanılamayan kontenjanlar için, kısıtlı bütçe nedeniyle, yedek listesinden asile öğrenci çekilmeyecektir.Yalnızca yedek öğrencileri ilan edilen Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek yüksekokullarında asil olarak seçilen öğrencilerin feragat etmesi halinde yedekten asile çekilme işlemi gerçekleştirilebilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ :  Erasmus+ Staj Hareketliliği başvuruları online sistem üzerinden

(https://app.erasmus.ege.edu.tr/tr) alınacaktır. Öğrenciler, belirtilen adreste kayıt oluşturarak bireysel kullanıcı adı ve şifreleri ile başvuru formunu doldurmalı, gerekli belgelerin dijital kopyalarını 15 Mart 2022 tarihine kadar sisteme yüklemelidirler.

Sisteme yüklenen evraklar Erasmus koordinatörlerine ayrıca gönderilmeyecektir.

Yazılı sınav sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulu, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve Ege Üniversitesi web sayfalarında ilan edilecektir.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ İÇİN 2 KONTENJAN BULUNMAKTADIR.