EÜ Orman Okulu Projesi'nde ikinci aşama

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, 2019 yılında açılan “Ege Üniversitesi Orman Okulu” projesinde, pandemi döneminin ardından ikinci aşama çalışmalarına başlandı.

Ormanların ve yeşilin korunması, toplumda orman sevgisinin oluşturulması, ormanlar konusunda farkındalık yaratılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Türkiye’nin en yeşil kampüslerinden olan Ege Üniversitesi kampüsünde hayata geçirilen “Ege Orman Okulu Projesi”nin ikinci aşamasının Eğiticinin Eğitimi Programı EÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Etkinliğe EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Proje Yürütücüsü İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Temel Eğinli, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, “Projenin ilk aşamasında, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde Üniversitemiz öğrencileri tarafınca Bornova'da yer alan 20 okuldan 2 bin ilkokul öğrencisine, temel orman bilgileri eğitimi verildi. Projenin ikinci aşamasının başlangıcıyla beraber hedefimiz 4 bin ilkokul öğrencisine ulaşmak. Öğrencilerimiz,  eğitimlerini tamamlandıktan sonra Ege Üniversitesi ailesinin bir bireyi olarak sosyal sorumluluğumuzun yerine getirilmesinde temsilcilerimiz olacaklar. Amacımız, çocuklarımızda orman sevgisini ve bilincini oluşturarak daha yeşil bir gelecek sağlamak" dedi.

“Yeşil yaşamdır”

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ayşen Temel Eğinli ise “Ege Orman Okulu Projesi,  Üniversitemizin ormanlara ilişkin farkındalık ve bilinçlenme sağlamak üzere yürüttüğü bir sosyal sorumluluk projesidir. Birinci aşamasını tamamladığımız projemizin ikinci aşamasında özel eğitim okullarını da hedefliyoruz. Projemiz, ormanların önemine ‘Yeşil yaşamdır’ sloganıyla dikkat çekiyor. Ormanların korunmasında eğitim alan siz öğrencilerimizin de bu gün itibariyle bir rehber olacağını düşünüyoruz" dedi.

Ege Üniversitesinin bir sosyal sorumluluk projesi olan “Ege Orman Okulu” kapsamında bugüne kadar Bornova çevresindeki ilkokul öğrencilerine yönelik; orman türleri, ormanda yaşayan canlılar, toprak yapısı, ağaçlandırma çalışmaları, iklim değişikliği, orman yangınları gibi konularda eğitimler verildi. Proje kapsamında, 2019 yılında Seferihisar’da çıkan orman yangını sonucunda tahrip olan alanlara yönelik çalışmalar yürütülürken, gönüllü üniversite öğrencilerinin de katılımıyla İzmir’in çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

Şaha Çimen - Ahmet Evren - Asilhan Tunçer