Çerez Örnek
canlı destek
Egeli İletişimciler, “Işıkla Boyama Tekniği" eğitimi aldı.
İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM)  tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen ve  EÜ TV’de yayınlanan “İzmir’in Güçlü Kadınları” programı kapsamında Ege Üniversitesi öğrencilerine yönelik çeşitli fotoğraf atölyeleri düzenlenmeye devam ediliyor. İlki Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen fotoğrafçılık uygulaması eğitimi; Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Alahattin Kanlıoğlu  ve Fotoğraf Sanatçısı Nadire Hünday tarafından verildi. “Işıkla Boyama Tekniği" eğitimine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.
 
EGEMM adına proje yetkilisi olan Araştırma Görevlisi Müjgan Yağmur Alpsüzenler, “Proje,  EÜ Rektörlüğü ve EÜ İletişim Fakültesi paydaşlığında yürütülüyor. İzmir'in Güçlü Kadınları sosyal sorumluluk projesi kapsamında EÜ TV'de yer alan aynı isimli televizyon programı ve Ege Üniversitesi öğrencilerine yönelik çeşitli fotoğraf atölyeleri düzenleniyor.  Proje üyeleri Mustafa Men ve Seda Kanburoğlu’dur. Bu kapsamda ilk atölye olarak Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda fotoğraf sanatçısı Nadire Günday tarafından ışıkla boyama fotoğraf atölyesi gerçekleştirildi. Mart 2020 tarihine kadar  6 aylık sürede gerçekleştirilecek olan projede düzenlenecek atölyelerin sonrasında katılımcılara katılım belgesi veriliyor. Yine atölyelerin sonunda katılımcıların ve atölyede eğitim veren fotoğrafçıların katılacağı bir sergi düzenlenmesi de planlanıyor. Televizyon programında ise akademi, iş hayatı, kültür, sanat ve spor çevrelerinden başarılı kadınlar konuk olarak çağrılıyor. Projenin temel amacı; gençler için rol model olacak başarılı kadınların görünürlüğünü artırarak toplumdaki başarılı kadın algısını geliştirmektir” diye konuştu.
 
“Fotoğraf çekmek güzel bir şeyin peşinden koşmaktır”
 
Etkinlikte eğitim veren Fotoğraf Sanatçısı Nadire Hünday ise “Fotoğraf çekmek güzel bir anı yakalamak, güzel bir şeyin peşinden koşmaktır.  Bir konu ya da bir olayı anlamaya çalışmaktır. Işıkla boyama tekniği tamamen karanlık bir ortamda yapay bir ışık kaynağı kullanarak uygulanıyor. Işıkla boyama tekniği kullanarak yaratıcı fotoğraflar çekmek mümkün, uzun pozlama yaparak bir fotoğraf makinesi, basit bir ışık kaynağı ve birazcık yaratıcılıkla ışıkla boyanmış fotoğraflar çekilebilir. Işıkla boyama fotoğraf karesinde öne çıkarmak veya vuruculuk kazandırmak istediğimiz objelere, uzun pozlamada ışık ile enerji katmamızı sağlayan bir teknik. Uygulamak için sadece hayal gücü ve biraz el becerisiyle, çok sayıda pratiğe ihtiyaç duyan bir tekniktir” dedi.
Etkinlikte,  Dr. Öğretim Üyesi Alahattin Kanlıoğlu  ve Fotoğraf Sanatçısı Nadire Hünday, katılımcılarla birlikte ışıkla pozlama tekniğinin pratiğini yaptılar. Egeli iletişimciler söz konusu tekniği farklı yöntemler kullanarak deneme fırsatı buldular.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ