Sektör Çalışanları ile Geleceğin İletişimcileri İletişim Halinde

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, mezunlarla öğrencileri bir araya getirmeye devam ediyor. Sektör ile geleceğin iletişimcilerini kaynaştırma çalışmalarına hız veren Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde Prof. Dr. Lale Kabadayı öncülüğünde “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.  Programa; Yönetmen-Yapımcı Bahadır Abşin ve Focus Puller Necmettin Urar ile Ege Telgraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Koçbaş’ı konuk oldu.

Yıllar önce mezun oldukları bölüme gelerek deneyimlerini yeni öğrencilerle paylaşan Abşin ve Urar, film üretiminde fonlama, senaryo yazımı, yapım ve yapım sonrası aşamalar ile teknik yeterlilik üzerine önemli bilgilerini dinleyicilere aktardı.

Yönetmen Bahadır Abşin, sektördeki alaylı-okullu ayrımının devam ettiğini, bununla birlikte üniversite mezunu çalışan sayısında artış olduğunu belirterek, yabancı dil bilme ve kendini her anlamda geliştirme ile benzerleri arasından sıyrılmanın öğrenciler için gerekliliğine vurgu yaptı.

Necmettin Urar ise, teknik alanda çalışarak TV dizileri ve sinema filmlerinde iş bulma konusunda önemli ipuçları verdi. Urar, sektörde başarılı olmak için çok çalışmanın yanında, disiplinli olmak ve sürdürülebilir çevre ve iş ilişkileri kurmak gerekliliğinin altını çizdi.  Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Urar ve Abşin, mezuniyet sonrasında, üniversite eğitimleri boyunca kendilerine aşılanan sorumluluk anlayışı ile medya alanında çalışmaların yürütülmesinin önemli hedefler arasında tutulması gerektiğini söyledi.

“Yeni nesil habercilik yeni fırsatların kapısını aralıyor”

Yazılı ve görüntülü habercilikte iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ile yeni bir çağa işaret edildiğini dile getiren Ege Telgraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Koçbaş, farklı fırsatların kapısının araladığını söylediği bu gelişimin, haberin üretim hızı kadar tüketiminde de önemli değişiklikler getireceğine dikkat çekti.

Geleneksel haberciliğin etik kurallarının yeni koşullarda ne tür bir eğilim göstereceği üzerine kendisine yöneltilen bir soruya yanıt veren İbrahim Koçbaş, özellikle yaşlıların, çocukların ve kadınların haklarını ön planda tutan habercilik kurallarının geliştirilerek sürdürülmesinin önemini vurguladı. Öğrencilerin sektörde çalışmak için mezun olmayı beklemeden harekete geçmesini tavsiye eden Koçbaş, sektörde yer edinmek için çalışma disiplinine sahip olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Koçbaş, konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak merak edilen konulara açıklık getirdi.