Egeli İletişimciler Ödülleri İle Gururlandırıyor

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ödüle doymuyor. Birbirinden farklı film festivallerden ödülle dönen iletişimciler Ege Üniversitesinin gururu oldu. EÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Araştırma Görevlisi İbrahim Sertaç Kasaplar ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Çağatay Çelikbaş gittiği festivallerden ödülle döndü.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin katıldıkları yarışmalardan ödülle dönmelerinden büyük bir memnuiyet duyduğunu ifade eden EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Öğrencilerimizin kazandıkları başarılar bizleri çok memnun etti. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi nitelikli eğitimi ve başarılı akademik kadrosu ile öğrencilerimize her zaman yön gösterdi ve destek oldu. Bu ödüller verilen kaliteli eğitimin ispatı niteliğindedir. Bizleri gururlandıran öğrencilerime her zaman destek verdim vereceğim. Kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İzmir'in en değerli alanlarından biri olan Tarihi Kemeraltı'nın tanıtımı için Hezerfan Film Galeri, Kentimiz İzmir Derneği ve TARKEM işbirliğiyle düzenlenen Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması’nda EÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Araştırma Görevlisi İbrahim Sertaç Kasaplar "Dünyada Sıradan Bir Gün" isimli filmi ile ikincilik ödülü aldı. İkincilik ödülü kazanan Araştırma Görevlisi İbrahim Sertaç Kasaplar, öğrenciler ile gerçekleştirdikleri kısa filmin salondan büyük alkış, kahkaha ve takdir aldığını ve ödül töreninde izleyiciler tarafından "gönüllerin birincisi" seçildiğini söyledi.

EÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Çağatay Çelikbaş, Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenen 7. Kogure People International Film Festivalinde “Saklı Cennet” belgeseli ile Grand Prix (Büyük Ödül) kazandı.  Çelikbaş, “Festivalde ‘Ağaç ve Doğa’ temalı Japonya, Almanya, Malezya, Çin, Tayland ve ülkemizden finale kalan 12 filmle yarıştım. Dünyanın birçok ülkesinden farklı türlerden filmlerin yarıştığı festivalde ilk kez ülkemizi temsil etmek ve büyük ödülü kazanmak benim için çok büyük bir gurur oldu. Saklı Cennet ile dünyanın birçok ülkesinde festivallerde yer almak beni yeni projeler yapmaya teşvik etti. Bu belgesel ile Türkiye, Bulgaristan ve Amerika’dan sonra Japonya’dan da ödülle dönerek 5. Ödülümü kazandım. Yeni projeler yapmaya beni teşvik eden proje danışmanım Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Takımcı hocalarıma desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ülkemizi ve üniversitemizi ulusal ve uluslararası yarışma ve festivallerde temsil etmeye devam edeceğim” diye konuştu.