İletişim Fakültesi’nde “Akreditasyon Paydaş Toplan

EÜ İletişim Fakültesi’nde “Akreditasyon Paydaş Toplantısı”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi akreditasyon süreci ile ilgili toplantılarına devam ediyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Toplantı Salonunda “Akreditasyon Paydaş Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantı, Gazetecilik Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mesleki paydaşları ile deneyimlerini paylaşmak, fikir alışverişinde bulunmak ve bölümlerin uygulama alanlarında ortak görüşlerin alınması amacıyla düzenlendi.

Toplantıya İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Gürses, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Akçalı, Bölüm Başkan Yardımcıları, akademisyenler ve İzmir’deki yerel medyanın temsilcileri katıldı.

İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıda, fakültede verilen eğitim kalitesinin nasıl daha verimli hale getirilebileceği, bölüm içindeki uygulama alanlarının aktif kullanımı, uygulama bazlı derslerin zorunluluğu, sektörle öğrencinin daha iç içe bir yapıda olması gerektiği konuları görüşüldü.

Toplantıda konuşan Dekan Prof. Dr. Takımcı, “Siz meslek paydaşlarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. İletişim karşılıklı ve çok yönlü bir süreç. Biz verdiğimiz eğitimleri daha çağa uygun, dijital, geleceği takip eden, yeniliklere açık bir müfredat haline getirmek istiyoruz. Bu süreçte siz meslektaşlarımızın kıymetli deneyimleri ve görüşleri bizim için önemli bir noktayı oluşturuyor. Bu toplantıdaki amacımızda budur. Öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim sunmak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Gürses, yerel medya paydaşlarına YÖK’ün başlattığı akreditasyon süreci hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Gürses, “Akreditasyon süreci YÖK’ün başlattığı bir süreç. Bu süreç, eğitim kurumlarının verdikleri eğitimlerin kalitesinin değerlendirilmesi üzerine yapılan bir sistem. Bununla birlikte kurumlar akredite olduklarında ilerleyen süreçte daha sağlıklı, güvenilir bir kaynak oluyorlar” dedi.

Toplantıda, medya temsilcileri ve İletişim Fakültesi akademisyenleri arasında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Akreditasyon süreçleri bağlamında eğitim planlarının güncellenmesi, öğrencilerin sektörel deneyimlerinin güçlendirilmesi, kalite ve akreditasyon süreçlerinde aktif paydaş katılımının artırılması  amacıyla karşılıklı ilişkilerin sürdürülmesi için “Dış Paydaş İyi Niyet Protokolü” imzalandı. Toplantı sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi