Başlangıç » Ana Menü » Duyurular » DUYURU – KAYIT YENİLEME

DUYURU – KAYIT YENİLEME

KAYITLANMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Kayıtlanma işleminden önce ve sonra mutlaka transkript alınarak derslerinizi kontrol etmeniz önemle duyurulur.

• Bir dönem boyunca (eğer alttan veya üsten ders almıyor ya da sınıf/dönem tekrarı yapmıyorsanız) derslerinizin kredi toplamı 30 AKTS olmak zorundadır.
  • Bir dönemde (eğer alttan veya üstten ders almıyorsanız) tüm zorunlu dersleri ve 2 tane seçmeli dersi almalısınız.
  • Bir dönem içerisinde aldığınız derslerinizin hiçbirisinin bir diğer dersinizin saatiyle çakışmaması Bunun için ders programından aldığınız derslerin gün ve saatlerini dikkatlice kontrol etmelisiniz.
  • İnternetten kayıt yaptırdıktan sonra yine kendi sayfanızdan transkripte girerek aldığınız dersleri kontrol etmeli bir yanlışlık varsa danışmanınızla görüşmelisiniz.
  • Fakültemizde staj zorunluluğu vardır. 3. Sınıf yaz döneminde stajınızı tamamlamanız gerekmektedir. Staj AKTS’ye dâhil edilir. Bkz. Staj bölümü
  • Mezun olduğunuzda toplam AKTS’niz 240 olmalıdır. 240 AKTS bölümünüze ait eğitim planındaki tüm zorunlu dersleri (YÖK dersleri dahil) ve her döneme ait 2 seçmeli dersi kapsamaktadır. Eğitim planına ege.edu.tr adresi ana sayfasında yer alan Ege Bilgi Paketi/Ders Kataloğu bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • Herhangi bir döneme ait eksik dersinizin olması durumda gerekli AKTS’yi tamamlamış olsanız bile mezun olamazsınız.

Üniversitemiz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemlerine ilişkin yazı.